ISO 9001:2015
Сучаснi засоби вимiрювальної технiки
 

Новини

Держава компенсує 25-40% вартості ваг виробництва КОДА

9 серпня 2019 р.

Кабінет Міністрів України Постановою № 130 від 01.03.2017 затвердив програму, за якою за рахунок державного бюджету частково компенсується вартість сільськогосподарської техніки, придбаної у вітчизняних виробників. Компенсація надається на безповоротній основі в розмірі (п. 10 Постанови № 130):

- 25% - для виробників сільськогосподарських товарів. На дану компенсацію можуть претендувати юрособи та фізособи-підприємці, основною діяльністю яких є поставка сільгосптоварів (відповідно до поняттям, визначеним у п. 2.15 Закону від 24.06.04 р № 1877-IV «Про державну підтримку сільського господарства України»), які зроблені ними на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага таких товарів становить не менше 75% вартості всіх товарів, поставлених ними протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів разом. Що стосується новостворених підприємств, тобто ті, які здійснюють свою діяльність менше 12 календарних місяців, для них таке право визначається за результатами кожного окремого звітного періоду (п. 3 Постанови № 130).

- 40% - для фермерських господарств. Фермерські господарства можуть додатково до 25% отримати компенсацію в розмірі 15% вартості техніки за іншою бюджетною програмою - 2801230 «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств».

За основу береться та вартість техніки, яка вказана в акті приймання-передачі та інших документах, що підтверджують її оплату.

Комісія Мінекономрозвитку щодо формування переліку вітчизняної техніки і обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок держбюджету, включила в нього автомобільні і вагонні ваги виробництва УА ТОВ Фірма «КОДА».

Переглянути список можна на офіційному веб-сайті Мінагрополітики або за посиланням.

ЩО НЕОБХІДНО ВИКОНАТИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ:

Крок 1. Ви оплачуєте ваги виробництва УА ТОВ Фірма «КОДА», що входять до переліку обладнання.

Крок 2. УА ТОВ Фірма «КОДА» здійснює поставку обладнання.

Крок 3. Сільгосптоваровиробник подає в банк, через який було придбано обладнання, такі документи (п. 11 Постанови № 130):

  • заявку на отримання часткової компенсації за формою, затвердженою наказом Мінагрополітики від 18.04.17 р № 228 *;
  • копію платіжного доручення **;
  • акт приймання-передачі або видаткова накладна техніки і обладнання (оригінал);
  • виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань інформації, що підприємство не знаходиться в стадії ліквідації, по ньому не порушено справу про банкрутство, визнано банкрутом;
  • довідку про відсутність простроченої більш ніж на шість місяців заборгованості по податках / зборів / платежів, які контролюються органами ДФС;
  • згоду на розкриття банком Мінагрополітики інформації, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані за формою банку.
  • Для отримання додаткової компенсації в розмірі 15% вартості придбаної техніки, фермерські господарства до 500 гектарів і виручкою до 15000000 гривень або фермерські кооперативи до 100 гектарів, додатково подають в Банк копію статуту фермерського господарства (для юридичної особи) або копію договору про створення сімейного фермерського господарства (для фермерських господарств, створених без набуття статусу юридичної особи відповідно до статті 81 Закону України "Про фермерське господарство"). Документи, що підтверджують право власності та / або користування земельною ділянкою. Заявка на агрокомпенсацію 15%.

* Днем придбання техніки і обладнання вважається дата здійснення повної оплати вартості техніки та обладнання.

** Копії подаються в банки разом з оригіналами (копії завіряються підписом уповноваженої особи сільгосптоваровиробника).

Важливо: Особливістю компенсації є те, що придбання техніки і отримання компенсації повинно здійснюватися через державні банки і банки, у статутному капіталі яких 75 і більше відсотків належать державі (далі - банк) (п. 11 Постанови № 130). Таким чином, за компенсацією можна звернутися в ПАТ КБ «Приватбанк», ПАТ «Сбербанк», ПАТ «Укрексімбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк».

Крок 4. Банк надає Мінагрополітики інформацію про заявника (повне найменування, код ЄДРПОУ), вигляді і марці техніки і обладнання, вартості придбання, сумі коштів, яка підлягає компенсації (п. 12 Постанови № 130).

Крок 5. Мінагрополітики формує Реєстр сільгосптоваровиробників, які придбали техніку і обладнання, і передає його Мінекономрозвитку.

Крок 6. У межах обсягу відкритих асигнувань Мінагрополітики, керуючись даними Реєстру, в місячний термін перераховує бюджетні кошти в банк.

Крок 7. Банк протягом трьох банківських днів перераховує кошти на поточні рахунки одержувачів компенсації пропорційно визначеним в Реєстрі сум.

Наші фахівці з радістю проконслують Вас більш детально при виникненні будь-яких питань.